Sådan kommer du i gang med løbetræning

Løb er på mange måder en utrolig effektiv måde at komme i form på. For det første er der elementet af frihed i sporten. Du er ikke afhængig af bestemte træningsdage eller tidspunkter, men du kan træne lige præcis, når du har lyst. Du er heller ikke afhængig af et bestemt sted geografisk, så hvis du skal ud at rejse, er det bare at tage løbeskoene med.

Derudover er løb effektivt i forhold til at bygge kroppen stærkere. Derudover er det en individuel sport, hvor du hele tiden kan udfordre dig selv. Det kan dog være svært at komme i gang med løb, hvis du er nybegynder. Derfor får du i de følgende to afsnit af denne artikel et par tips og tricks til, hvordan du kommer i gang med løbetræningen.

Find et par gode løbesko

Løbeskoene er det vigtigste og eneste udstyr, som du ikke bør gå på kompromis med. Løbeskoene skal tage en stor del af belastningen fra selve løbebevægelsen, og hvis du ikke løber i nogle ordentlige løbesko, risikerer du med stor sandsynlighed at løbe ind i en skade. Derfor bør du vælge nogle løbesko fra et kendt løbemærke – eksempelvis Asics. Det kan også være en god idé at få lavet en løbestilsanalyse i din lokale løbebutik. På den måde får du nemlig et par sko, der passer til lige præcis din krop.

Start stille og roligt ud

En typisk begynderfejl er at starte for hårdt ud. Når du går i gang med at løbe, bliver din kondition og udholdenhed forbedret hurtigere, end dine led og sener gør. Du vil rent konditionsmæssigt derfor hurtigere kunne løbe længere ture, før dine sener og led er klar til belastningen. Det resulterer ofte i skader. Start derfor stille og roligt ud, og giv din krop tid til at vænne sig til at løbe.