Sådan passer du godt på dine tænder

Tænderne er en vigtig del af dig, din krop og dit velvære. De er for eksempel essentielle for, at du kan spise fast føde og udgøre et af dine strålende smil. Derfor er det også vigtigt, at du passer på dine tænder, så de holder længst muligt og holder Karius og Baktus væk.

Bestil et årligt tandbesøg

Der er mange, som ikke gør det, men det kan være meget relevant at bestille en tid hos tandlægen mindst én gang om året. Hos Tandlægerne kan du nemlig få undersøgt, om dine tænder er, som de skal være, og hvis ikke de er, kan du få fikset dem, så genen ikke også rammer de andre tænder. En tandrensning hos tandlægerne, i forbindelse med dit årlige tjek, kan også være en god idé, så dine tænder er rene og beskyttet mod de bakterier fra madvarer og drikkevarer, som du indtager. Tandlægebesøg er altså ikke kun for at reparere de skader, som ER sket, men kan også forebygge de skader, som KAN ske.

Børst dine tænder morgen og aften

Det er vigtigt, at du børster dine tænder morgen og aften. Om aften skal du børste dem, fordi du efter en lang dag har diverse bakterier til at sidde på dine tænder efter dine måltider. Om morgen skal du børste dine tænder, fordi der i løbet af natten er kommet bakterier op fra maven, som påvirker både din ånde og dine tænder. Ligesom når du kommer hjem fra en lang dag på arbejdet og din bolig virker lidt indelukket, er det en god idé at lufte ud. Sådan er det også med mundens balance og tænderne efter en hel nat uden udluftning i munden. Der er forskellige meninger, om du skal børste dine tænder før eller efter morgenmaden, men de forskellige argumenter kan du finde frem på internettet.