Sådan sorterer du dit affald korrekt

13. december 2021

Reklame

Sponseret indlæg

Det er vigtigt, at du sorterer dit affald korrekt. Selvom det kan være svært at sortere affald i større mængder i en travl og hektisk hverdag, så hjælper du i den sidste ende til vores klima. Affaldssortering er kun blevet nemmere, da der er kommet flere stationer, hvor du kan sortere dit affald korrekt. Læs med i denne artikel, og hør hvordan du sorterer dit affald korrekt.

Madaffald

Alt dit madaffald skal frasorteres fra det øvrige affald, som plastikbakker som dit kød har ligget i eller glasdåser fra dine hakkede tomater. Det er vigtigt, at sådanne typer af affald ikke bliver blandet sammen med madaffaldet. Madaffaldet er nemlig også bioaffald, der bliver brugt til genanvendelse. Det kan f.eks. bruges til fremstillingen af plastikposer, som er nedbrydelige eller andre produkter, der er biovenligt. Selv brugt køkkenrulle fra køkkenet kan blandes sammen med dit bioaffald.

Metal, plast og glas

Disse tre ting skal frasorteres, fordi det skal kunne blive genanvendt. Disse tre materialer går også under navnet MPG. Man har erfareret, at disse tre materialer sagtens kan blive sorteret sammen som fælles affald. Det er dog vigtigt, at du husker at skylle disse genstande så meget som muligt, så kvaliteten af det genanvendelige materiale ikke påvirkes. Dette omfatter eventuelle fedt – og madrester fra din madlavning.

Elektronik affald

E-affald er det hurtigst voksende affald i verden. Denne type af affald er normalt kategoriseret som farligt og indeholder skadelige toksiner. Denne type affald bør ikke blandes med almindeligt affald. Du kan finde steder, hvor du kan finde løsninger for dit elektronikskrot. Dit gamle elektronikskrot kan nemlig være en ressourcegevinst for andre, så det kan genbruges på et andet tidspunkt. Værdien af dit elektronikskrot kan være meget høj, så derfor er det en god idé, at du kontakter virksomheder, der forhandler med elektronikskrot.

Relateret Artikler

En guide til dig, der skal købe din første bil

En guide til dig, der skal købe din første bil

Skal du til at købe din første bil? Så er der et hav af ting, du skal lære samt have styr på, før du køber. Du skal nemlig ikke blot vide, hvordan du kører din bil - det lærte du, da du tog dit kørekort. Du skal ligeledes vide, hvordan du passer bedst på din bil samt,...

Sådan får de repareret din iPhone

Sådan får de repareret din iPhone

IPhone er med afstand, den mest populære smartphone på markedet og ejes at både børn, unge, voksne og ældre mennesker, som alle nyder de muligheder som det giver, når man ejer en iPhone. Det er dog, for de fleste, uundgåeligt, at man på et eller andet tidspunkt taber...