Sådan starter du en virksomhed fra bunden, uden stress og jag

Det er blevet moderne at være iværksætter. Og vi har nok alle også en lille iværksætter gemt indeni os og den der helt vildt fede idé, andre kunne få glæde af. Vælger du derfor at tage springet mod at være selvstændig og starte din egen virksomhed op, så læs med her for gode råd til, hvordan du starter processen uden at miste overblikket.

Styr på økonomien giver ro i maven

Om du blot tjekker den private bankkonto eller virksomhedens bundlinje, så er økonomi en post, der kan stresse enhver. Hvis du ikke selv er god til økonomi og regnskaber kan du derfor få hjælp fra en vikar bogholder. Du kan nemlig med fordel få en vikar bogholder til hjælp med regnskab, budgetter, momsudregning m.m. Og en vikar bogholder skal du kun lønne for den periode de arbejder med regnskaberne og dermed kan du med en vikar bogholder undgå en fast og dyr udgift til bogholderposten.

Brug dit netværk

Når du starter dit eget, er det med at bruge alle de kontakter du har, for at hjælpe dig godt i gang. Måske du kender nogen med et billigt lokale til leje, en god ven, der er ferm til computere eller en grafiker, der kan hjælpe dig på plads med et logo. Uanset, hvem du har i din omgangskreds, så er der med garanti nogen, der vil hjælpe en ven godt på vej. Så husk at række ud til dem du kender.

Sælg dig selv og dine kompetencer

Noget af det svære ved at være selvstændig er at sælge sig selv. Men det handler i bund og grund om at tro på sig selv og sine evner og også få andre til at stole på, at man er manden – eller kvinden – til opgaven. Det kan være svært, men når først du har selvtilliden følger succesen.