Sjove aktiviteter for hele familien

Sommeren er en skøn tid, som man kan fylde med sjove aktiviteter sammen med familien. Så snart børnene får sommerferie, er det bare med at komme i gang med familiekvalitetstiden. Man kan planlægge sjove ture og prøve nye ting af. Læs med her og få lidt inspiration til sommeren.

Aktiviteter med højt energiniveau

Børns energiniveau er en del højere end de voksnes, og det kan derfor hurtigt mærkes, når de har fået ferie og er hjemme hele dagen. Kan du mærke, at det er tid til at give dem lov til at få fyret en masse energi af, så kan du med fordel finde en fysisk aktivitet, I kan opleve sammen. I kunne fx tage i klatrepark eller trampolinpark, hvor man kan lege hele dagen med høj energi og latter. Børnene kan lege, at de er aber, der klatrer og svinger sig i træerne, eller at de er en kænguru, der kan hoppe rigtig højt på trampolinen!

Til stille stunder

Føles stemningen som om, det skal være en mere stille og rolig aktivitet, hvor man stadig bruger tid sammen hele familien, kunne man tage en tur i biografen sammen. Det er spændende med en fed filmoplevelse, og man får slappet af i de gode sæder, imens man bliver underholdt at den nye animerede familiefilm eller lignende. Elsker I at bruge tid i naturen, kunne man også tage på fisketur sammen. Her lærer børnene både om tålmodighed og færdighed, samtidig med at de får en bredere forståelse af naturens og dyrelivet.

Sanselige oplevelser

Særligt hvis man har mindre børn i familien, kan sanseoplevelser være en god idé. Brug smagssansen i et sjovt madlavningsprojekt sammen enten derhjemme eller til et familie-madkursus. I kunne lære at lave flødeboller, bolsjer eller hjemmelavet is. Det kunne også være fingermaling, hvor man får lov at skabe kunst med hænderne uden pensel!