Slew drives – langsom rotering

6. april 2021

Sponseret indlæg

Mangler du en enhed, som kan hjælpe dig med at få noget til at rotere langsomt? Så er det måske et slewdrive, du skal have fat i.

Med Slew drives kan din maskine roterer med max. 1 omdrejning i minuttet. Slew drives er en alsidig løsning med mange muligheder, som kan bruges til både horisontal og vertikal montering.

Slew drives er roterende enheder, som består af et kugleleje med udvendig fortanding og en snekke samlet i et hus. En snekke er en udveksling mellem et tandhjul og en gevindstang. Tandhjulets tænder i indgreb med fremspring og fordybninger i snekkens gevind, således at hjulet drejes én tand frem (eller tilbage) for hver hele omdrejning, snekken foretager. Gearet drejer drejningen med stor præcision og giver derfor mulighed for jævn rotation og maksimal indsats. Snekken gør slewdrivet selvlåsende. Slew drives kan drives hydraulisk, manuelt eller med en el-motor.

Dit valg af Slew drives afhænger af maskintype og funktion.
Hvis dette lyder som noget for dig, så finder du her et stort udvalg af Slew drives.

Sådan holder du dine Slew drives ved lige

Slew drives bruges mange forskellige steder og med mange forskellige funktioner. De bruges eksempelvis på mandskabslife med kontinuerlig rotation, på løfteborde til rotation af emner, på trucks til rotatorer – tømning af containere, langsom rotation med maksimalt en omdrejning i minuttet, til horisontal og vertikal montering og til solceller for automatisk rotation med solen.

Det er vigtigt, at du passer godt på og vedligeholder dine Slew drives, således at de kan yde det maksimalt bedste for dig. Derfor er det også vigtigt, at du sørger for at smøre snekken, lejerne og raceway jævnligt. Arbejdsforholdene afgør naturligvis intervallerne for vedligeholdelse:

  • Tørre og renlige forhold – hver 400. time eller en gang om året
  • Varienrende arbejdsforhold – hver 200. time eller en gang hver sjette måned
  • Arbejdsforhold ved hav, tunneller mm. – hver 100. time eller en gang hver tredje måned

Uanset hvad dit formål bør være, så kan du med garanti finde den helt rigtige slewdrive til din industri, og du vil opdage, at Slew drives er helt essentielle for langt de fleste industrier.

Relateret Artikler

Kom hurtigere afsted med en elcykel

Kom hurtigere afsted med en elcykel

I dag er elcyklen blevet mere og mere udbredt. Det betyder, at det ikke længere er blevet uvant at møde de elektroniske cykler i trafikken. Der er rigtig mange gode grunde til, at den nye elektronik er blevet udbredt så hurtigt, hvilket naturligvis også kun er med til...

Robuste og holdbare transportvogne

Robuste og holdbare transportvogne

Hvis du er på udkig efter transportvogne, der er robuste og holdbare, så skal du ikke lede længere end til Dansk Niels Bo. Vores transportvogne er velegnede til en lang række brancher, herunder produktion og lager, fødevareindustri, køkken, butik og detailhandel samt...

Hyr er erfaren elektriker i København

Hyr er erfaren elektriker i København

Udskiftning af en pære er ikke noget, du skal ringe til en elektriker for, men har du store problemer med strømmen, så skal du ikke selv reparere fejlen, med mindre at det kun er tale om en sikring som skal udskiftes. Ved et akut problem med el skal du kontakte en...