Søg hjælp hvis du har problemer

Det er dig, som bestemmer over dit liv. Det er dig, som fortjener at have kontrollen over, hvad du gør, og hvorfor du gør det. Uanset hvilke problemer du kæmper med, om det er alkoholbehandling, hjælp til rengøring eller psykologhjælp, du har brug for – så husk at række ud efter hjælp. For den er tættere på, end du tror.

Alene med problemerne

Selvom det kan føles som om, at du er den eneste i verden, som tumler med store og små problemer, så skal du vide, at det er du ikke. Mange flere end du tror, får hjælp fra andre steder til at håndtere og overkomme både store og små problemer i hverdagen. For i en verden hvor vi lever i overhalingsbanen, kan du hurtigt bliver overhalet indenom af uforudsete hændelser. Det kan være, at du mister dit arbejde. Ikke nok med at du mister din indtægt og dit økonomiske grundlag, så mister du også en stor del af dig selv. Det kan også være, at du mister en, som du holder af. Så du bliver efterladt en sorg, som er så stor og invaliderende, at du ikke kan se dig ud af den.

Uforpligtende støtte

Mange af landets kommuner har gratis og uforpligtende tilbud, som kan hjælpe dig og andre i samme situation. Overmandes du af en stor sorg, kan du have udviklet uhensigtsmæssige adfærdsmønstre i din hverdag. Måske isolerer du dig selv socialt eller kigger dybt i flasken. Det kan ske, at du vil have gavn af en sorggruppe, hvor alle kan tale og dele erfaringer om den svære proces. Det kan også ske, at du har brug for alkoholbehandling og kan starte i det hos kommunen, så du får hjælp til at komme tilbage til dit liv, hvor du har kontrollen.

Uanset hvad, skal du huske, at du altid kan række ud efter hjælp.