Spar mange penge på dit energiforbrug med en varmeveksler

Er din bolig tilsluttet fjernvarme, og ønsker du at spare penge på opvarmningen af dit brugsvand? Så bør du måske investere i en varmeveksler.

Sætter du en varmeveksler i forhold til en varmtvandsbeholder, løser den varmeveksler nemlig alle dine problemer. Den bruger kun energi, når du rent faktisk skal bruge det varme vand. Derudover har en varmeveksler ikke en beholder med varmt vand, som den skal holde varmt.

Med en varmeveksler kan du faktisk spare helt op til 40% på dit samlede energiforbrug. Du opnår den helt store energibesparelse af en varmeveksler ved at anvende fjernvarmen til at opvarme dit brugsvand, samt at du kun opvarmer dit brugsvand, når du har brug for det. Derved opnår du en besparelse ved, at fjernvarmen er billigere end elforbruget til at opvarme dit brugsvand. Derudover opnår du en besparelse, da du ikke vil have et depot af varmt vand, som skal bruge energi på at blive holdt varmt. Det er nemlig sådan, at størstedelen af energiforbruget til varmtvandsbeholderen går til at holde vandet varmt.

Ønsker du at anvende en varmeveksler, så skal du naturligvis ikke tænke på at skulle montere den selv. Så hvis det lyder som noget for dig at spare penge, så kan du her få installeret din egen varmeveksler.

Sådan fungerer en varmeveksler

Det er ligegyldigt, hvor meget vand du bruger, da varmtvandsbeholderen altid indeholder den samme mængde af varmt vand, også selvom du ikke bruger det. En varmeveksler varmer først vandet op, når du tænder for den varme hane. Med andre ord, så vil du aldrig løbe tør for varmt vand, hvilket du kan risikere at gøre, hvis du bruger for meget vand fra din varmtvandsbeholder.

Du undgår desuden også de sundhedsmæssige udfordringer, som der kan opstå ved vand, der bliver opbevaret i en varmtvandsbeholder. Udover at du kan få en varmeveksler til dit brugsvand, så kan en varmeveksler også anvendes til at opvarme vandet i dine radiatorer samt gulvvarme.

Du kan altså spare penge på at udskifte din varmtvandsbeholder med en varmeveksler, og samtidig få et mere kontrolleret vandforbrug.