Spar penge på din elregning – så let er det!

Der er mange udgifter forbundet ved at bo på egen hånd. En af de udgifter, det er elregningen. Den afhænger naturligvis af dit forbrug. Men vidste du, at der findes måder, som kan hjælpe dig med at spare en hel del penge på din månedlige elregning? Du kan med fordel læse med videre, hvis du kunne tænke dig at finde ud af, hvor let det egentlig er.

Skift fra gløde- og halogenpærer til LED pærer

LED lys er blevet særdeles populært de seneste par år – og hvordan kan det så lige være? LED belysning har nemlig et ganske lavt strømforbrug, hvilket vil sige, at der er mange penge at spare på din elregning, hvis du skifter en almindelig glødepære ud med en tilsvarende LED pærer.

Denne form for belysning er samtidig utrolig holdbar, hvilket vil sige, at du ikke skal skifte belysningen ud lige foreløbig. Du sparer altså også penge på den facon.

Tænk over, hvordan du vasker tøj

Tøjvask er en af de helt store strømslugere i hjemmet. Derfor bør du gøre dig nogle overvejelser omkring, hvordan du vasker dit tøj, hvis du kunne tænke dig at spare på elregningen i dette område. Du kan eksempelvis vaske ved lavere temperaturer, tørre dit tøj udendørs fremfor i tørretumbleren samt huske at fylde vaskemaskinen helt op ved hver vask.

Husker du at slukke dine standby apparater?

Rigtig mange apparater såsom TV, radio og lignende elektronik står på standby og er altså tændt i baggrunden, på trods af at du har slukket dem. Det vil altså sige, at apparaterne bare står og bruger strøm, hvilket hurtigt kan blive en dyr affære, hvis du har mange standby apparater. Her kan du med fordel huske dig selv på at slukke på kontakten for dit TV fremfor blot at slukke på fjernbetjeningen, således at det slukker helt.