Ting du ikke vidste om havregryn

24. marts 2021

Reklame

Sponseret indlæg

Nogen kan godt lide havregryn mens andre ikke kan lide havregryn. Mange spiser dig til morgenmad, hvilket er en rigtig god ting- for havre er et naturlig fuldkorn, som indeholder sunde feber. Fibrene sørge for at du føler dig mæt, og føler dig mæt i længere tid. I denne artikel vil vi fremvise nogle ting du måske ikke vidste omkring havregryn.

  • Der er blandede meninger om det er fine havregryn er sundere end det grove havregryn, eller omvendt. Faktisk er det sådan, at lige meget hvilken variant du vælger, så indeholder de det samme emne og ikke. Så når du skal vælge en variant, så tag den du bedst kan lide. 
  • Hvid du tilføjer havregryn i dit køb, som for eksempel frikadeller, kødboller eller hakkebøffer så holder det dig mæt i længere tid. Desuden har havregrynene en god bindings-evne, som holder farsen sammen, ligesom mel gør. 
  • Havregryn er glutenfrie. Så hvis du har nogen i familien der er gluten-allergiker, så kan man sagtens servere havregryn alligevel. 
  • Du kan erstatte melet med havregryn i dit bagværk. Det kan være i dine boller, småkager, franskbrød eller andet. Det vil binde lige så godt som med melet. Samtidig med at det vil holde dig mæt i længere tid. 
  • Er du til smoothies, så kan du tilføje en halv kop havregryn næste gang du laver din smoothie. Det giver en ekstra fylde, og så giver det mæthed. 
  • Du behøver ikke engang at tilberede havregryn, de kan spises som de er. Drysses på bagværk som toppings, eller som pynt til kagen. Havre kan sænke dit kolesterolniveau i blodet, og dermed mindsker din risiko for hjerte-kar-sygdomme. Ud fra flere studier viser det sig, at hvis du blot spiser 70 gram fuldkorn om dagen, så har men 23% mindre risiko for at dø af hjerte-kar-sygdomme. 

Så hvis du ikke allerede spiser havregryn, så bør du komme igang. Man skal blot huske på, at selvom havregryn indeholder mange sunde fibre, som er godt hvis man gerne vil tabe sig, så indeholder de også mange kalorier, og hvis man ikke forbrænder de kalorier, efter man har spist dem, så omdannes de til fedt i stedet for. Derfor er havregryn en rigtig god spise, inden man skal igang med en træning, da havregryn giver energi til musklerne. En moderat portion havregryn med mælk, eller havremælk til, og så toppes med nogle friske bær. Det er lige sagen. 

Relateret Artikler

Den næste store fest: julefrokosten

Den næste store fest: julefrokosten

Selvom kalenderen ikke siger jul og december endnu, så kan man med fordel allerede begynde at planlægge den næste store fest. Julefrokost. En fest som for nogle er årets største højdepunkt, og man kan glæde sig til i flere måneder. Det kan være at du skal afholde den...

TRX – en alternativ måde at træne på

TRX – en alternativ måde at træne på

Ønsker du at komme i form og øge i muskelmasse? Leder du efter en ny træningsmetode, som kan styrke dig hurtigt, og som du måske kan bruge derhjemme? Så bør du tage et kig på, hvad TRX kan tilbyde. TRX er træning med en slynge. Den originale slynge blev udviklet af en...

Sådan her kan du blive bedre til at passe på dig selv

Sådan her kan du blive bedre til at passe på dig selv

Sociale medier florerer med de såkaldte ”self care” opslag og videoer. De er med til at skabe en kultur, hvor self care og det at passe på sig selv er duftlys og toast med avocado. Når du passer på dig selv, gør du så meget mere end at tænde et duftlys og spise en...