Ting du ikke vidste om havregryn

24. marts 2021

Reklame

Sponseret indlæg

Nogen kan godt lide havregryn mens andre ikke kan lide havregryn. Mange spiser dig til morgenmad, hvilket er en rigtig god ting- for havre er et naturlig fuldkorn, som indeholder sunde feber. Fibrene sørge for at du føler dig mæt, og føler dig mæt i længere tid. I denne artikel vil vi fremvise nogle ting du måske ikke vidste omkring havregryn.

  • Der er blandede meninger om det er fine havregryn er sundere end det grove havregryn, eller omvendt. Faktisk er det sådan, at lige meget hvilken variant du vælger, så indeholder de det samme emne og ikke. Så når du skal vælge en variant, så tag den du bedst kan lide. 
  • Hvid du tilføjer havregryn i dit køb, som for eksempel frikadeller, kødboller eller hakkebøffer så holder det dig mæt i længere tid. Desuden har havregrynene en god bindings-evne, som holder farsen sammen, ligesom mel gør. 
  • Havregryn er glutenfrie. Så hvis du har nogen i familien der er gluten-allergiker, så kan man sagtens servere havregryn alligevel. 
  • Du kan erstatte melet med havregryn i dit bagværk. Det kan være i dine boller, småkager, franskbrød eller andet. Det vil binde lige så godt som med melet. Samtidig med at det vil holde dig mæt i længere tid. 
  • Er du til smoothies, så kan du tilføje en halv kop havregryn næste gang du laver din smoothie. Det giver en ekstra fylde, og så giver det mæthed. 
  • Du behøver ikke engang at tilberede havregryn, de kan spises som de er. Drysses på bagværk som toppings, eller som pynt til kagen. Havre kan sænke dit kolesterolniveau i blodet, og dermed mindsker din risiko for hjerte-kar-sygdomme. Ud fra flere studier viser det sig, at hvis du blot spiser 70 gram fuldkorn om dagen, så har men 23% mindre risiko for at dø af hjerte-kar-sygdomme. 

Så hvis du ikke allerede spiser havregryn, så bør du komme igang. Man skal blot huske på, at selvom havregryn indeholder mange sunde fibre, som er godt hvis man gerne vil tabe sig, så indeholder de også mange kalorier, og hvis man ikke forbrænder de kalorier, efter man har spist dem, så omdannes de til fedt i stedet for. Derfor er havregryn en rigtig god spise, inden man skal igang med en træning, da havregryn giver energi til musklerne. En moderat portion havregryn med mælk, eller havremælk til, og så toppes med nogle friske bær. Det er lige sagen. 

Relateret Artikler

Er din kantinedrift blevet for dyr?

Er din kantinedrift blevet for dyr?

Hygiejnekravene til kantinedrift er steget de senere år. Der er mange regler om håndtering af fødevarerne, og kravene og omfanget til egenkontrollen er steget, ligesom mere og mere skal dokumenteres. Der er løbende kontrolbesøg af myndighederne, og smiley-ordningen...

Hvad kan din fagforening hjælpe dig med?

Hvad kan din fagforening hjælpe dig med?

Måske har du fået anbefalet at blive medlem af en fagforening. Måske er du allerede medlem uden egentlig at vide hvorfor. Eller måske er du endnu ikke medlem, fordi du ikke kan se meningen med det. Vi forstår godt, hvis det kan være en jungle at finde rundt i, hvad...

Få råd til at køre rundt i din drømmebil med leasing

Få råd til at køre rundt i din drømmebil med leasing

Drømmer du om at køre rundt i en helt specifik bil, men har du ikke råd til på nuværende tidspunkt at investere i netop den bil? Når du gerne vil have en ny bil, behøver du ikke nødvendigvis at købe en. Du har nemlig også den mulighed, at du kan lease en. Leasing...