Trænger din facade til at blive shinet up?

Ser facaden på dit hus efterhånden lidt træt ud, og er den præget af løsthængende puds? Så er det nok ved at være tid til at give huset en kærlig overhaling med en god gang facademaling. Dette projekt kræver, at man sætter sig ind i, hvordan man finder den rette maling til ens hus og behov. Facademaling er kendetegnet ved at være en særligt robust maling, der kan tåle at blive udsat for vind og vejr. Den beskytter facaden og sørger for at murværket kan ånde, hvilket er essentielt for at bevare et sundt og godt hus.

 

Vælg den rette facademaling

Valget af facademaling bør først og fremmest afhænge af, hvilket murværk der skal males. Afhængigt af murværket vil der være nogle forskellige typer maling at vælge imellem, som kan anvendes på ens facade. Det er vigtigt at sætte sig ind i, hvilken type maling huset i forvejen er malet med, da dette også vil have betydning for, hvordan opgaven skal gribes an. Er der en masse løsthængende puds og eventuelt sætninger eller andre skader på facaden? Så bør disse blive udbedret, inden man begynder at male.

 

Hvilken farve skal jeg vælge?

Når man skal vælge facademaling bør man overveje, om den der helt vildt lækre og trendy farve, som man har udset sig også er en, man har lyst til at kigge på om 7 år. En god facademaling kan nemlig holde i 10 år, hvorfor der kan være grund til at være lidt mindre vovet og en anelse mere kedelig, når det kommer til at vælge en farve. Visse omstændigheder kan dog gøre sig gældende for ens hus, der betyder, at det i praksis skal males lidt oftere. Og der er da heller intet til hinder for at gribe penslen lidt oftere og i øvrigt bare male det over, hvis man får nok af at kigge på den der lidt for douce farve.

 

Vi maler byen rød…om aftenen eller hvornår?

Når huset skal males, så kræver det, at man holder øje med vejrudsigten og vælger et tidspunkt, hvor der er god sandsynlighed for at det holder tørt, og hvor det ikke har regnet synderligt inden for den sidste uges tid. Mellem maj og september finder vi de bedst egnede måneder til at male ens facade. Man bør desuden gå efter at den våde maling ikke udsættes for direkte sollys.