Træterrasse eller stenterrasse – hvad skal du vælge?

15. maj 2022

Sponseret indlæg

En terrasse er næsten uundværlig om sommeren. Her spenderes der mange timer hver dag på afslapning, hygge, læsning og grillmad. Terrassen er et sted, hvor hele familien samles, og hvor man kan slappe af med både venner og familie.

Står du og skal have ny terrasse, men er i tvivl om hvilken slags du skal vælge, så vil vi her gennemgå de to mest gængse typer.

Du kan som udgangspunkt vælge mellem to typer, når du skal have ny terrasse; en træterrasse eller en stenterrasse. Der er fordele og ulemper ved begge typer. Prismæssigt koster en træterrasse og en stenterrasse ca. det samme. Hvis du skal have en professionel til at anlægge terrassen, kan det dog ofte være en smule billigere med en stenterrasse end en træterrasse.

Fordele ved stenterrasser

En af fordelene ved stenterrasser er, at de typisk holder længere end træterrasser. Derudover kræver en stenterrasse markant mindre vedligehold, hvilket for mange er en stor fordel. Stenterrasser bliver desuden sjældent glatte, ligesom andre terrasser kan blive, medmindre stenterrassen er lavet af glaserede klinker eller tegl.

Endelig kan man vælge mellem et utal af farver, størrelser og former, når man vælger sten til sin terrasse. Der er derfor rig mulighed for, at sætte et personligt præg.

Fordele ved træterrasser

Træterrasser har derimod den fordel, at de ofte er enormt smukke og æstetiske. En træterrasse opleves næsten som en forlængelse af huset, da den har en mere blød og varm overflade end fx sten. En træterrasse er derfor oftest rarere at gå på og opholde sig på, når man går rundt med bare tæer om sommeren.

Endelig findes der et væld af forskellige slags terrassebrædder, som du kan vælge at lave din træterrasse med, som fx eg, gran, mahonie eller bambus. Du kan også vælge trykimprægneret træ eller komposittræ, som dog ikke er ‘rigtigt’ træ.

Relateret Artikler

Derfor bør du lave dine egne møbler

Derfor bør du lave dine egne møbler

Det er nemt at gå til en butik og købe de møbler, du har brug for. Der er dog flere fordele ved at lave dine egne møbler i stedet. Når du laver dine egne møbler, har du fuld kontrol over design, materialer og finish. Mange tror, at det kan være svært at lave sine egne...

Synes du også, at tøjvasken kan virke uoverkommelig?

Synes du også, at tøjvasken kan virke uoverkommelig?

Huslige gøremål er måske ikke altid det sjoveste og mest spændende, når processen står på. Det kan gælde eksempelvis madlavning og rengøring af huset – eller sågar det at slå græs og klippe hæk i haven. Det kan måske også virke uoverskueligt at få tømt...

Køb Damaskus knive og Damaskus knivsæt på sevenspoons.dk

Køb Damaskus knive og Damaskus knivsæt på sevenspoons.dk

SevenSpoons leverer håndlavede, dansk designede knive i høj kvalitet, der udvikles med fokus på funktionalitet, bæredygtighed og et godt håndværk. Se udvalget af de populære Damaskus knive og Damaskus knivsæt deres webshoppen. Forkæl dig selv og dit køkken med en...