Tre vigtige værktøjer til sund mundhygiejne

Tandhygiejne lyder meget ligetil – du børster tænderne et par minutter, skylder munden og så er du færdig. Det kan dog være en god idé at tænke over, om man nu også bruger de rigtige midler til at holde tænderne rene. I denne oversigt får du en introduktion at finde den rigtige tandbørste og tandpasta, så du kan holde dine tænder så pæne og sunde som overhovedet muligt – læs mere på ntand.dk hos tandlæge hillerød.

Tandbørsten

Tandbørsten er det klart vigtigste værktøj som du har til din rådighed, når det handler om at holde tænderne sunde og rene. Derfor er det en god idé at bruge lidt ekstra tid på at finde en tandbørste, som passer godt til dig. Du kan få tandbørster med forskellige hårdheder. Mange vælger en meget strid børste, da de tror, at det er bedre til at skrubbe plak væk, men en for hård børste kan irritere tandkødet. En blød børste er lige så effektiv til at skrubbe plak væk og det føles meget bedre for tandkødet.

Tandpastaen

Når det kommer til at vælge tandpasta, er det mest din smagsløg, som bør tage beslutningen. Hvis du ikke bryder dig om smagen af spearmint, skal du selvfølgelig ikke vælge en tandpasta med den smag, da det slet ikke er afgørende for om tandpastaen er god for dine tænder. Det eneste du bør huske er at kigge efter tandpastaer med flour. Det er et effektivt stof som mindsker sandsynligheden for caries i meget høj grad.

Tandtråd

Tandtråden kommer ofte i anden eller tredje række, når folk renser deres tænder og det er ærgerligt. Tandtråd er nemlig designet til at fjerne bakterier mellem dine tænder – et område som din tandbørste kan have svært ved at nå. Derfor er det en rigtig god idé at bruge tandtråd lige så ofte som din tandbørste.