Vælg mellem forskellige typer af alkoholbehandling

At vælge at få hjælp til et alkoholmisbrug er en af ​​de største beslutninger, en person kan tage i deres liv. Inden behandlingen påbegyndes, bør du dog kende til de forskellige behandlingsmuligheder.

På den måde kan du bedst muligt vælge den helt rigtige alkoholbehandling for dig, din situation og dine pårørende. Du kan blandt andet vælge mellem døgnbehandling og ambulant behandling.

Hvad er døgnbehandling?

Døgnbehandling er et ophold på et behandlingssted døgnet rundt, der foregår over en periode på normalt 4 til 6 uger. Det kan dog variere alt efter den enkelte.

Ved valg af døgnbehandling er der ro til at fokusere på sin egen behandling uden, at man skal tænke på sine pårørende, sit arbejde eller lignende. I denne type af behandling skal du typisk deltage i gruppeterapi, gruppesamtaler, fælles undervisning og individuelle samtaler med en terapeut.

Hvad er ambulant behandling?

Hvis du ønsker at tilpasse din behandling i forhold til din familie, dit arbejde og så videre, kan du overveje ambulant behandling.

Denne type af behandling foregår med hjælp fra individuelle samtaler med en terapeut. Her skal man ikke opholde sig på et behandlingscenter, men i stedet møde op på en bestemt lokation en enkelt eller et par gange om ugen.

Hvilken alkoholbehandling skal jeg vælge?

Der vil altid være nogen, der foretrækker den ene type af behandling fremfor den anden. Om du skal vælge den ene eller den anden form for alkoholbehandling kommer helt an på, hvad du mener vil være bedst for dig.