Varmepumper: En effektiv opvarmningsform

Varmepumper gør brug af energi fra udeluften til at producere varmen til dit hus. Faktisk ligegyldigt hvor koldt det er udenfor. Nogle varmepumper er i stand til at trække varme ud af luft, der måler helt ned til minus 25 grader – temperaturer vi heldigvis yderst sjældent vil opleve i Danmark. En varmepumpe virker altså sommer og vinter, uanset årstiden, og kan opvarme hele hytten inklusiv vand til badet og til opvasken.

Et godt alternativ

Varmepumper kan være et godt økonomisk alternativ til olie, biobrændsel, elvarme og naturgas. Derudover er det en miljøvenlig opvarmningsform, idet varmepumpen producerer varmeenergi ud fra jordens og luftens naturlige varmereserver. Varmepumper bruger også el, men er alligevel billigere i drift og mere miljøvenlige end el-radiatorer. Desuden kan det være en fordel, at gøre sig uafhængig af andre landes energiformer.

Vælg en miljøvenlig opvarmningsform

De fleste danske husstande får deres varme via fjernvarme. Det er den form for energi, der almindeligvis anses for at udlede mindst CO2, når man sammenligner med andre, traditionelle energikilder. Derudover er det ofte en billig måde at opvarme sin bolig på. Der er forskellige muligheder, når det kommer til abonnementer. Du kan vælge, at betale for din fjernvarme med en fast pris, som fungerer uafhængigt af dit forbrug. Du kan også vælge en variabel pris, der er afhængig af dit forbrug. Der kan være fordele og ulemper ved begge valg. En god tommelfingerregel er, at orientere sig på sin fjernvarmeudbyders hjemmeside, eller at kontakte dem. På den måde er man sikker på, at finde den løsning, der passer bedst til husstanden.

Derudover skal selvfølgelig nævnes både solcelle- og vindmølleenergi som nogle af de bedste kilder til grøn energi. Dog er disse former endnu ikke helt så udbredte. Begge dele med store potentialer for en grønnere fremtid – ikke kun i Danmark men på verdensplan.