Vigtigheden af IT-sikkerhed i en digitaliseret verden

20. oktober 2021

Sponseret indlæg

I løbet af de seneste par år er der kommet mere og mere fokus på IT-sikkerhed, og det er der flere gode grunde til. Dette er blandt andet noget, som du vil blive klogere på i det nedenstående afsnit. Du vil ydermere blive præsenteret for, hvad du kan gøre for at optimere din egen IT-sikkerhed, når du befærder dig online i en digitaliseret verden.

Det kan for eksempel ske ved hjælp af en nemid sikker mail, som du kan læse meget mere om. NemID sikker mail handler i bund og grund om, at du kan låse din sendte mail, så det kun er den intenderede modtager, der kan åbne den. Det betyder, at dine mails ikke kan blive set af uvedkommende, hvis mailen indeholder fortrolige oplysninger.

Digitaliseringens bagside

Der kan nævnes mange positive ting om den stigende digitalisering, vi har oplevet i samfundet i løbet af de seneste år. Der er adskillige processer, der er blevet nemmere og hurtigere, og der er generelt mange aspekter af samfundet, der er blevet forenklet på grund af digitaliseringen.

Men der er også en bagside ved digitaliseringen. Hvis ikke IT-sikkerheden er i top, kan man hurtigt ende i en sårbar situation. Det kan være alt fra et hackerangreb, hvor personfølsomme oplysninger med lækket, til et hackerangreb hvor din hjemmeside blevet lukket mod en løsesum. Det er – skræmmende nok – kun fantasien, der sætter grænser for, hvad hackerangreb kan omfatte.

Hvad kan jeg selv gøre?

Det er forskelligt fra situation til situation, hvad der er mest passende at gøre. Hvis du udelukkende skal beskytte dig selv, kommer du langt med at vælge et kodeord, som ikke er i eksisterende databaser. Hvis det omhandler større områder – som eksempelvis hjemmesider – er det vigtigt, at den er beskyttet på den rigtige måde. IT-sikkerhed har aldrig været vigtigere, end det er i dag.

Relateret Artikler

Derfor er webhotel relevant for dig

Derfor er webhotel relevant for dig

Hvad er et webhotel? Et webhotel er en webhoteltjeneste, der giver enkeltpersoner eller organisationer et sted at opbevare deres websted og gøre det tilgængeligt for offentligheden. Det svarer til et traditionelt hotel, idet det tilbyder et sted, hvor folk kan bo, men...

Derfor bør du læse en test af el løbehjul inden køb

Derfor bør du læse en test af el løbehjul inden køb

Et el løbehjul er en fantastisk måde at komme rundt i byen på uden at skulle bekymre sig om at finde en parkeringsplads eller holde i kø i trafikken. De er miljøvenlige, hvilket er en bonus. Men før du køber et el løbehjul, er det vigtigt at lave research og læse en...

Rofco hjælper dig med at bage stort på samme tid

Rofco hjælper dig med at bage stort på samme tid

Rofco brødovne er den perfekte måde at bage alle typer brød, baguetter og pizzaer på. Med en rofco-ovn kan du også tilberede kød og grøntsager til perfektion. Rofco-ovne findes i forskellige størrelser, som hver især er udstyret med 1, 2 eller 3 bagefag. Dette giver...