Vigtigheden af IT-sikkerhed i en digitaliseret verden

20. oktober 2021

Sponseret indlæg

I løbet af de seneste par år er der kommet mere og mere fokus på IT-sikkerhed, og det er der flere gode grunde til. Dette er blandt andet noget, som du vil blive klogere på i det nedenstående afsnit. Du vil ydermere blive præsenteret for, hvad du kan gøre for at optimere din egen IT-sikkerhed, når du befærder dig online i en digitaliseret verden.

Det kan for eksempel ske ved hjælp af en nemid sikker mail, som du kan læse meget mere om. NemID sikker mail handler i bund og grund om, at du kan låse din sendte mail, så det kun er den intenderede modtager, der kan åbne den. Det betyder, at dine mails ikke kan blive set af uvedkommende, hvis mailen indeholder fortrolige oplysninger.

Digitaliseringens bagside

Der kan nævnes mange positive ting om den stigende digitalisering, vi har oplevet i samfundet i løbet af de seneste år. Der er adskillige processer, der er blevet nemmere og hurtigere, og der er generelt mange aspekter af samfundet, der er blevet forenklet på grund af digitaliseringen.

Men der er også en bagside ved digitaliseringen. Hvis ikke IT-sikkerheden er i top, kan man hurtigt ende i en sårbar situation. Det kan være alt fra et hackerangreb, hvor personfølsomme oplysninger med lækket, til et hackerangreb hvor din hjemmeside blevet lukket mod en løsesum. Det er – skræmmende nok – kun fantasien, der sætter grænser for, hvad hackerangreb kan omfatte.

Hvad kan jeg selv gøre?

Det er forskelligt fra situation til situation, hvad der er mest passende at gøre. Hvis du udelukkende skal beskytte dig selv, kommer du langt med at vælge et kodeord, som ikke er i eksisterende databaser. Hvis det omhandler større områder – som eksempelvis hjemmesider – er det vigtigt, at den er beskyttet på den rigtige måde. IT-sikkerhed har aldrig været vigtigere, end det er i dag.

Relateret Artikler

Hvordan og hvornår skal man forny sit kørekort?

Hvordan og hvornår skal man forny sit kørekort?

Hvad end du har taget dit kørekort i Odense, Frederiksberg eller Aalborg, så vil du på et tidspunkt komme ud for, at du skal have dit kørekort fornyet. Reglerne for fornyelse af kørekort er ens for alle i Danmark.  Men hvordan får du dit kørekort fornyet? Og, hvornår...

Sådan holder du styr på kostplanen

Sådan holder du styr på kostplanen

Der kan være mange grunde til, at du bliver nødt til at følge en streng kostplan i en given periode. Måske har du besluttet dig for, at de overflødige kilo skal elimineres én gang for alle? Eller også dyrker du måske sport på eliteniveau, og bliver derfor nødt til at...

Juicer test- Hvilken er bedst

Juicer test- Hvilken er bedst

Juicemaster Mads Bo har testet de 12 mest solgte saftpressere i Danmark. Udvalget af saftpressere er eksploderet de seneste år, og markedet er nærmest oversvømmet af forskellige modeller og typer. At vælge den rigtige kan være både forvirrende og overvældende. Og at...